Säkra styrkretsar och SISTEMA

Maskindirektivet ställer krav på säkerhetsrelaterade delar (skyddsfunktioner) av styrsystem och styrkretsar, vi hjälper er att tolka och uppfylla kraven!

Krav ställs bland annat på tillverkare av maskiner att dokumentera skyddsfunktioner. Skyddsfunktionerna är en funktion som finns där för att skydda dig och dina arbetskamrater, som exempelvis förreglings- eller nödstoppskretsar. Vi hjälper er att tolka och uppfylla krav som ställs vid utveckling av säkerhetsrelaterade delar av styrsystem för maskiner och processutrustningar enligt standard EN ISO 13849-1.

Vad kan vi hjälpa er med gällande säkra styrkretsar?

  • Vi kan hjälpa er att ta fram specifikationer för uppfyllande av tillämpliga krav
  • Vi kan ge vägledning vid konstruktion och tekniskt utförande av skyddsfunktioner
  • Vi kan hjälpa er med validering av säkerhetsrelaterade delar av styrsystem enligt EN ISO 13849-2 och verifiering med hjälp av SISTEMA.
  • Vi erbjuder kurs i säkra styrsystem (se nedan)

Kurs i säkra styrsystem

Vi erbjuder även en specifik kurs i detta ämne. Kursen förklarar bland annat hur man identifierar skyddsfunktioner och förklara hur man tillämpar EN ISO 13849-1 för dessa. Läs mer om kursen CE-fördjupning “Säkra styrkretsar” och SISTEMA.

Inte det du sökte hjälp med?

Söker du hjälp med något annat? Titta in på våra andra tjänster och se om något passar dig bättre! Du kan även kontakta oss ifall du har frågor eller funderingar om våra tjänster.

 

Gå till kontaktsidan