Early Bird pris! Boka innan 20 juni och få rabatt!

Erbjudande - Early Bird! 300:- rabatt på alla nya anmälningar fram till 20 juni

Early Bird rabatt!

Kolla in våra populära utbildningar 2024!

NYHETER Nu även i Göteborg! Fyra nya utbildningar!

Vårt populära utbildningsutbud

Ett grymt "commitement" med Dafgårds!

Vi är stolta över att Dafgårds har krokat arm med oss - nu kör vi!

Ett grymt commitement med Dafgårds

Nu kör vi ”SAFETY Concept” tillsammans!

Flaggan i topp för vårt senaste ”commitement” med ARLA Foods i Götene.

Safety Concept med ARLA Foods

Två nya maskinsäkerhetsspecialister och utbildare

Vi är mycket glada för att kunna välkomna två nya medarbetare till vårt gäng, Göran Gustavsson Lundin och Björn Holmgren.

Läs mer

CE vs UKCA - Obestämd förlängning av CE-märkning i UK

Nu har ett nytt beslut fattas som innebär en förlängning på obestämd tid. Företag kan därmed på obestämd tid fortsätta använda CE-märkningen på Storbritanniens marknad.

Läs mer

Tidslinje över maskinförordningen

Den 18 april i år röstade EU-parlamentet igenom maskinförordningen 2023/1230 och i juni publicerades maskinförordningen i "Official Journal".

Nya maskinförordningen

Nytillskott!

Vår nya medarbetare Anna Bolander är nu på plats hos oss i Skara. Hon ansvarar för alla våra utbildningar som helhet och kommer se över och vidareutveckla koncept och metoder men även jobba med marknadsfrågor. Vi hälsar henne varmt välkommen till oss på JL Safety!

Nytillskott!

Orange the Word!

Den 25 november är det den internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. En dag då vi ger extra uppmärksamhet åt ett av mänsklighetens största problem, och också ett av de största hoten mot uppfyllandet av de Globala målen. Dagen instiftades av FN:s generalförsamling år 1999 som en påminnelse om ”Deklarationen om avskaffande av våld mot kvinnor”.

Vi tar ställning och agerar mot våld!

Vi ger stöd till idrotter med hög andel kvinnor/tjejer

Vi ser vikten av att ha fler kvinnor i maskinsäkerhetsbranschen – därför stödjer vi idrotter med många flickor! Vi väljer aktivt att stödja Handbollsklubben i elitserien Skara HF och även Lidköpings Ridklubb. Båda dessa föreningar har en aktiv ungdomsverksamhet och en väl genomarbetad värdegrund där allas värde beaktas. Vi vill gärna uppmuntra och inspirera unga tjejer att välja teknik och säkerhet.

Vi sponsrar tjejidrotten

Trygg och säker framtid för alla med JL Safety

Publicerad 2023-01-20. JL Safety har länge velat vara med och bidra till de lokala idrottsföreningarna i Skara. Äntligen har de nu tagit klivet och kommer framöver sponsra Skara HF’s elitlag i SHE (Svensk Handboll Elit).

JL Safety sponsrar Skara HF

Säkerhetskickoff på BS Verkstäder i Falköping!

Vi är mycket stolta att hälsa vår första ”Safety Concept” kund varmt välkomna på en resa tillsammans med syfte att jobba med ”Hållbar säkerhet”!

Säkerhetskickoff på BS Verkstäder

Hållbarhet och säkerhet är avgörande

Publicerad 2023-02-27. Katarina Carlsten från cykelorganisationen Team Rynkeby Skaraborg besökte JL Safety och Cedoc vid huvudkontoret i Skara för att diskutera säkerhet och hållbarhet under hennes cykelresa ned till Paris med målgång 15 juli 2023.

Cykla säkert och hållbart med Team Rynkeby

Nu stärker vi vårt erbjudande ytterligare

Publicerad 2023-02-09. Alla har rätt till en säker arbetsplats. Nu tar vi ännu ett steg närmare vår mission, genom att introducera Safety Concept för våra kunder.

Vi introducerar Safety Concept

Sponsor av Team Rynkeby

Publicerad 2023-01-19. JL Safety har ingått ett bronssponsoravtal med Team Rynkeby.

Sponsoravtal med Team Rynkeby

Elmia Subcontractor 2022

Publicerad 2022-11-25. Givande dag i Jönköping för JL Safety och CEDOC! Dagen bjöd på många intressanta möten med både befintliga och potentiella kunder.

Elmia Subcontractor 2022

Hösten på JL Safety

Publicerad 2022-11-08. Snart är ännu ett år till ända och det är full fart hos JL Safety och Cedoc fram till årsskiftet. För er som följt oss under året vet ni säkert att vi genomförde en lyckad invigning av JL Safety West nya kontor i Göteborg. Sylvain vår senast anställde kollega finns på plats där för att hjälpa våra kunder i område väst där vi har flertalet spännande projekt på gång.

Läs mer om hösten på JL Safety

Hållbarhetsberättelse: Säkerhet ger social hållbarhet

Publicerad 2022-10-13. Som en del av Hållbarhetsberättelsen: Fazer är ett av Nordens största livsmedelsföretag driver ett proaktivt säkerhetsarbete. – Det här är en fråga om social hållbarhet, säger Jonas Sundell som är arbetsmiljöchef på Fazer.

Läs hela artikeln!

Hållbarhetsberättelse

Publicerad 2022-10-13. Vi på JL Safety och Cedoc AB är en del av Proton Group och kan med stolthet berätta att vi precis publicerat vår historiskt första, men absolut inte sista, hållbarhetsberättelse.

Vår första hållbarhetsberättelse

Lyckad invigning av JL Safety West

Publicerad 2022-09-08. Under torsdagen den 1 september 2022 invigde vi det nya kontoret i Göteborg tillsammans med våra kunder, både på plats och digitalt. Dagen blev historisk och det hölls presentationer om maskinsäkerhet, nya maskinförordningen och föreläsning från arbetsmiljöverket kring marknadskontroller.

Läs mer: Lyckad invigning av JL Safety West

Invigning av JL Safety West - 1 september 2022

Den 1 september 2022 slår vi upp dörrarna till det nya kontoret vid Säveån i Göteborg, ett stenkast från E20. I samband med detta vill vi bjuda in våra kunder och partners till ett fullspäckat invigningsseminarium. Välkommen att besöka våra nya lokaler i höst.

Information och anmälan!

Säkerhet ger hållbarhet hos livsmedelsjätten Fazer

Publicerad 2022-08-01. Maskindirektivet handlar mycket om sunt förnuft i konsten att skapa en säker arbetskraft. – Men nu gör vi det ännu bättre, tack vare JL Safety och Cedoc, säger Dario Dzananovic, platschef på Fazers bageri i Lidköping.

Läs mer: Säkerhet ger hållbarhet hos livsmedelsjätten

Vi öppnar kontor i Göteborg

Publicerad 2022-05-24. JL Safety startade för 27 år sedan i Skara och har sedan dess stöttat svensk industri med riskbedömningar och CE-märkning mot alla typer av företag, stora som små, och inom de flesta branscher. Tillväxtplanen är tydlig, och nu tas nästa steg – JL Safety öppnar kontor i Göteborg. Välkommen till JL Safety West.

Invigning av JL Safety West

ELMIA Automation 2022

Publicerad 2022-05-23. Efter 4 intensiva dagar på Elmia mässan kan vi summera det med ordet succé. Vi ställde upp en racingsimulator tillsammans med RaceMore och hade genomfört en riskbedömning på denna vilket lockade många nyfikna besökare till vår monter. Varje dag var det högt tryck och vi hade över 100 förare varje dag.

Läs mer: ELMIA automation 2022

Möt oss på Elmia Automation 10-13 Maj, D06:38

Publicerad 2022-04-22. JL Safety och CEDOC kommer att satsa stort på årets Elmia. På plats alla dagar finns maskinsäkerhetsspecialister. Vi kommer visa upp nya generationen maskinsäkerhetsprogram och har en sevärd attraktion – kommer du våga testa?

Möt oss på Elmia Automation: Maskinsäkerhet är enkelt – tillsammans med JL Safety!

Det ska vara säkert att arbeta inom ytbehandlingsbranschen

Publicerad 2022-04-19. Vem vill inte ha en säker arbetsplats att gå till? De senaste tio åren har enligt arbetsmiljöverkets statistik över 400 personer omkommit i arbetsplatsolyckor, där de mest utsatta branscherna är bygg, jord- och skog, tillverkningsindustri och transport. Att kunna erbjuda säkra arbetsplatser är i många fall ett hygienkrav men en sak är säker - kraven från båda myndigheter och våra framtida medarbetare kommer bara att öka.

Läs artikeln: Det ska vara säkert att arbeta inom ytbehandlingsbranschen

Extrainsatt grundkurs i Maskinsäkerhet!

Publicerad 2021-10-12. Läs vårat nyhetsbrevutskick som gick ut 12 oktober 2021. Nyhetsbrevets fokus är om att vi har satt in extra utbildning för grundkurs i maskinsäkerhet.

Extrainsatt Maskinsäkerhetskurs!

Maskinsäkerhet - Säkra maskiner för alla!

Publicerad 2021-08-30. Läs vårat nyhetsbrevutskick som gick ut 30 augusti 2021. Nyhetsbrevets fokus är om höstens maskinsäkerhetsutbildningarna som är tillgängliga både på plats och digitalt.

Nyhetsbrev 30 augusti 2021

Samarbete med svensk skogsnäring

Publicerad 2021-04-12. Vi har ingått ett strategiskt samarbete med Södra Skogsägarna ekonomisk förening. Syftet är att bistå med kompetens och utbildning till Södras anläggningar i Sverige när det gäller maskinsäkerhetsfrågor och stötta Södra i arbetet mot en säkrare arbetsplats.

Samarbete Södra

Utbildning för alla – trots pandemi

Publicerad 2021-01-26. När Coronapandemin tog fart hjälptes hela företaget åt och vi lyckades snabbt och smidigt ställa om våra maskinsäkerhetsutbildningar till digitala utbildningar.

Läs artikeln: Utbildning för alla – trots pandemi

Hur ska ett robotsystem CE-märkas och varför?

Publicerad 2021-01-22. Varför är CE-märkning viktigt och nödvändigt? CE-märkning handlar (eller borde handla) inte bara om legala krav, utan framförallt en vilja skapa en säker arbetsplats för sina anställda. Att arbeta med säkerheten kommer bli allt viktigare i framtiden, och är redan en mycket viktig del i att skapa en positiv image för det enskilda företaget.

Hur ska ett robotsystem CE-märkas och varför?

Cedoc AB stärker sin marknadsposition i Sverige

Publicerad 2021-01-21. Under våren 2021 stärker Cedoc AB sin marknadsposition genom att ingå i ett strategiskt samarbete med SIS, Svenska Institutet för Standarder. Syftet med samarbetet är att gemensamt öka säkerheten på svenska arbetsplatser – säkra maskiner för alla.

Cedoc AB stärker sin marknadsposition i Sverige

Säkra maskiner

Publicerad 2020-10-28. Arbetsmiljöverkets nollvision för arbetsplatsolyckor är en tuff utmaning – ibland händer det som aldrig borde hända. Men JL Safety jobbar hårt för att nollvisionen ska bli verklighet. – Vårt arbete gör det möjligt att förebygga och undvika olyckor på arbetsplatsen.

Säkra maskiner

JL Safety medverkar i ny säkerhetsutbildning om cobots

Publicerad 2020-08-26. Hur kan människa och robot samarbeta på ett säkert sätt? Säkerhetsexperterna på JL Safety hjälper yrkesverksamma inom industrin att göra riskbedömningar för robotar anpassade för kollaborativt arbete.

Ny säkerhetsutbildning om cobots

Nyhetsbrev 14 augusti 2020

Publicerad 2020-08-14. Läs vårat nyhetsbrevutskick som gick ut 14 augusti. Nyhetsbrevets fokus är om maskinsäkerhetsutbildningarna i september och november. Vi har fortfarande kvar vår Covid-19 rabatt och tipsar om kompetensutveckling om man är permitterad.

Nyhetsbrev 14 augusti 2020

Nyhetsbrev 4 juni 2020

Publicerad 2020-06-04. Läs vårat nyhetsbrevutskick som gick ut 4 juni 2020. Nyhetsbrevets fokus är våra extrainsatta webbutbildningar innan semestern med Covid-19 rabatt.

Nyhetsbrev 4 juni 2020

Utbildning och Covid-19

Publicerad 2020-05-26. Under den rådande pandemin har vi fått göra några mindre förändringar av våra utbildningar. Här kan du läsa om förändringarna.

Utbildning under Covid-19

JL Safety och Corona

Publicerad 2020-03-17. Läs om hur vi hanterar Covid-19.

JL Safety och Corona