Extrainsatt grundkurs i Maskinsäkerhet!

Nyhetsbrev 12 oktober 2021. Nedan ser du en sammanfattning av utskickat nyhetsbrev.

Del 1 – Grundkurs CE är fullbokad så vi har satt in ett extra tillfälle den 15 november. Utbildningarna är uppskattade då föreläsarna dagligen arbetar praktiskt med dessa frågor och tar ner byråkratin på verkstadsgolvet. Så vi rekommenderar att du säkrar din plats snart.

Vi erbjuder utbildning på plats i Skara och via webb.

Säkra din plats!

 

Kvarstående kurstillfällen 2021

Del 1 – Grundkurs CE

Grundkurs i Maskinsäkerhet & CE-märkning så blir du väl insatt i CE-märkningskraven.

  • 15 november – Webb – EXTRA!
  • 22 november – Webb – Fullbokad!
  • 6 december – Skara

Del 2 – Tillämpad riskbedömning

En fördjupningsdag i riskbedömning. Fokus ligger på maskiner och maskinlinjer kopplat till personsäkerhet. Vi utgår från den harmoniserade standarden SS EN-ISO 12100:2010, standarden för riskbedömning av maskiner.

  • 23 november – Webb
  • 7 december – Skara

Del 3 – Användarutbildning i CEDOC

En kurs för den som vill lära sig att använda CEDOC i sitt arbete samt att förenkla arbetet kring riskbedömningar och CE-märkning av maskiner.

  • 24 november – Webb
  • 8 december – Skara

Del 4 – Säkra styrkretsar och SISTEMA

En specialkurs för dig som arbetar med ”Säkra styrkretsar” och EN ISO 13849-1 samt SISTEMA. Kursen riktar sig till El-konstruktörer och andra som vill veta mer om hur man uppnår och verifierar rätt säkerhetsnivå på ”säkerhetsrelaterade delar av styrsystem”.

  • 9 december – Skara
Boka kurs! 

 

CEDOC 3.3

Snart släpps CEDOC 3.3.0.

I CEDOC 3.3.0 finns Direktivet för användning av arbetsutrustning 2009/104/EG med på samtliga 8 språk. Det möjliggör även att kombinera riskbedömningen för maskindirektivet med användarperspektivet för arbetsgivarens skyldigheter och organisatoriska krav. Håll utkik!

Läs mer om CEDOC

 

Svetsautomationsdagen

Dan var inbjuden till Svetsautomationsdagen en del av Fogningsdagarna i Eskilstuna och pratade om ”Säkerhet för kollaborativa svetsrobotar – CE-dokumentation, maskindirektivet och riskbedömningar”.

Läs mer om kollaborativa robotar!

 

Läs hela nyhetsbrevet.

 

Vill du prenumerera på vårat nyhetsbrev?
Anmäl dig här!